opc_loader
Merken

IMEX 505 Union Infantry Set 'American Civil War'

Artikelnr: IMEX 505

Union Infantry Set 'American Civil War'

IMEX 505 

12,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Union Infantry Set 'American Civil War'

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog verwees het Union Army, ook wel het Northern Army genoemd, naar het United States Army, de landmacht die vocht om de Unie van de collectieve staten te behouden. Ook bekend als het federale leger, bleek het essentieel voor het behoud van de Verenigde Staten als een werkende, levensvatbare republiek.

Het leger van de Unie bestond uit het permanente reguliere leger van de Verenigde Staten, maar werd verder versterkt, aangevuld en versterkt door de vele tijdelijke eenheden van toegewijde vrijwilligers en ook door degenen die waren opgeroepen om als dienstplichtigen te dienen. Hiertoe vocht het Union Army en zegevierde uiteindelijk over de inspanningen van het Confederate States Army in de Amerikaanse Burgeroorlog.

In de loop van de oorlog namen 2.128.948 mannen dienst in het leger van de Unie, waaronder 178.895 gekleurde troepen25% van de blanke mannen die dienden waren in het buitenland geboren. Van deze soldaten werden 596.670 gedood, gewond of vermist. De eerste oproep was voor slechts drie maanden, waarna veel van deze mannen ervoor kozen om zich opnieuw aan te melden voor nog eens drie jaar.

Aantal figuren; 50

Humbrol verf kleur nr.'s; 25 / 32 / 61 / 65 / 85 / 156 / 186.

Schaal 1:72

IMEX 505 

Beoordelingen ()
IMEX 505 Union Infantry Set 'American Civil War' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
IMEX 505 Union Infantry Set 'American Civil War'


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: