opc_loader
Merken

IMEX 504 Confederate Cavalry Set 'American Civil War'

Artikelnr: IMEX 504

Confederate Cavalry Set 'American Civil War'

IMEX 504 

11,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Confederate Cavalry Set 'American Civil War'

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog ging de cavalerie-tactiek grotendeels weg van het offensief naar het defensieve, met de nadruk op screening, verkenning, overvallen en intimidatie. De ontwikkeling van het getrokken musket had de cavalerie ook onpraktisch gemaakt.

In de eerste helft van de oorlog genoten de Zuidelijken het voordeel in de cavalerie, omdat zuidelijke mannen meer gewend waren aan het rij- en schietleven, en de meeste ervaren cavalerie-officieren van het reguliere leger hadden ervoor gekozen zich aan te sluiten bij de Confederatie.

Confederate soldaten bezaten hun paarden en werden maandelijks vergoed. Als het paard van een soldaat ziek, gewond of gedood was, was de soldaat verantwoordelijk voor het terugkeren naar huis en het vervangen van het paard op eigen kosten. De algemene regel was dat de soldaat 60 dagen de tijd had om terug te keren met een nieuw paard of dat hij gedwongen werd een infanterist te worden, wat als een smadelijk lot werd beschouwd.

Set bevat;

  • 17 figuren
  • 11 Paarden
  • 11 ruiters

Humbrol verf kleur nr.'s; 21 / 34 / 61 / 62 / 63 / 87 / 103 / 186.

Schaal 1:72

IMEX 504 

Beoordelingen ()
IMEX 504 Confederate Cavalry Set 'American Civil War' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
IMEX 504 Confederate Cavalry Set 'American Civil War'


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: