opc_loader
Merken

Zvezda 6102 German Light Tank Pz.Kpfw.II

Artikelnr: Zvezda 6102

German Light Tank Pz.Kpfw.II

Zvezda 6102 

4,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

German Light Tank Pz.Kpfw.II

De Panzerkampfwagen II, (officiële afkorting PzKpfw. II, in het spraakgebruik wel Panzer II genoemd), is een Duitse tank uit de Tweede Wereldoorlog.

Net zoals de Panzerkampfwagen I was het geen zware tank en meer bedoeld voor verkenningsritten en trainingen dan het 'echte werk'. Het liep echter anders. De Pzkpfw II, waar er rond de 1920 stuks van gemaakt zijn, zou tijdens de openingsfases van WO II een cruciale rol spelen binnen de Blitzkrieg.

Tijdens Fall Gelb, de invasie van de Lage Landen en Frankrijk werden er nog 920 van de toen beschikbare 1092 Panzer II's ingezet - en daarmee waren die nog steeds de meest gebruikte tank - waarvan er 240 verloren gingen. De tank voldeed bij deze veldtocht nog vrij redelijk omdat hij met zijn snelvuurkanon de vijand kon overbluffen - de hele Blitzkrieg was immers op bluf gebaseerd. Een jaar later, in 1941, werden tegen Joegoslavië 260 PzKpfw II's ingezet, waarvan er 13 verloren gingen. Op 22 juni rolden 793 van deze tanks Rusland binnen als onderdeel van Operatie Barbarossa. De PzKpfw II was toen eindelijk ingehaald door de PzKpfw III, maar maakte nog steeds een kwart uit van het bestand. De Russen leken echter goed opgewassen tegen de relatief kleine tank (458 zouden er tussen 22 juni en 31 december 1941 verloren gaan) en bij het zomeroffensief van 1942 waren er nog maar 381 in de organieke sterkte. Naarmate het tij van de oorlog keerde zou dit aantal alleen maar verder terug lopen. Tijdens D-Day en daarna werden ze nog wel gebruikt, maar nieuwere tanks zoals de Panzerkampfwagen III, IV of de Panther hadden de lichtere Panzerkampfwagen I en II inmiddels al een tijdje buiten spel gezet. Hoewel eenvoudig te repareren was de tank mechanisch onbetrouwbaar en de nog bestaande exemplaren waren totaal versleten.

Afmeting;

  • Lang; 42 mm.

Aantal onderdelen; 5

Schaal 1:100

Zvezda 6102 

Beoordelingen ()
Zvezda 6102 German Light Tank Pz.Kpfw.II heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Zvezda 6102 German Light Tank Pz.Kpfw.II


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items