opc_loader
Merken

Tamiya 30058 Char B1 bis French Battle Tank with Single Motor

Artikelnr: Tamiya 30058

Char B1 bis French Battle Tank with Single Motor

Tamiya 30058

99,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Char B1 bis French Battle Tank with Single Motor

De Char B1 is een zware Franse tank uit het Interbellum.

In 1921 gaf het Franse leger opdracht tot het ontwikkelen van een pantserrupsvoertuig waarvan het kanon in de romp krachtig genoeg moest zijn om een doorbraak van het vijandelijke front effectief te ondersteunen door het vernietigen van veldversterkingen en het verslaan van tanks van de tegenstander. In 1925 werd een ontwerp gekozen uit vier prototypen. Een eerste testvoertuig daarvan kwam in 1930 gereed en kreeg de naam Char B. Vooraan in de romp had het een 75 mm houwitser die horizontaal alleen bewogen kon worden door het hele voertuig te draaien; een hydraulische transmissie zorgde ervoor dat dit zeer precies kon gebeuren en de bestuurder was zo tegelijk schutter van het kanon.

Na de Duitse inval van mei 1940 waren de Char B1's tijdens de Slag om Frankrijk geconcentreerd in vier pantserdivisies van de Infanterie. Deze waren speciaal ingericht voor het ondersteunen van een doorbraak. Ze waren daardoor niet uitgebalanceerd genoeg, met voldoende eigen infanterie of artillerie, om zelfstandig in een bewegingsoorlog effectief slag te kunnen leveren met hun Duitse tegenhangers. De Char B1 zelf was ook te onderhoudsgevoelig en door een hoog brandstofverbruik had hij onvoldoende rijbereik voor het snel afleggen van grotere afstanden. Het lukte het Franse leger dan ook niet om met de Char B1's de verrassende massale opmars van de Duitse tanks door de Ardennen na het oversteken van de Maas een halt toe te roepen, hoewel ze door hun betere pantsering en bewapening in een direct gevecht meestal de meerdere waren.

Na de Franse nederlaag in juni 1940 gebruikten de Duitsers voor de verdere duur van de Tweede Wereldoorlog buitgemaakte voertuigen die soms waren omgebouwd tot vlammenwerper of gemechaniseerde artillerie.

Vier uitvoeringen mogelijk;

  • Char B1 bis - Tank Number 257 "Bourrasque", 2nd Section, 1st Company, 15th Combat Tank Battalion, 2nd Armored Division, France 1940.

  • Char B1 bis - Tank Number 481 "Vercingetorix", 3rd Company, 46th Combat Tank Battalion, 4th Armored Division, France 1940. 

  • Char B1 bis - Tank Number 467 "Nivernais II", 2nd Section, 3rd Company, 37th Combat Tank Battalion, 1st Armored Division, France 1940.

  • Char B1 bis - Tank Number 205 "Indochina", 3rd Section, 3rd Company, 15th Combat Tank Battalion, 2nd Armored Division, France 1940.

Afmetingen;

  • Lengte: 192 mm
  • Breedte: 72 mm

Details:

• Toont realistisch het hoge profiel van de tank, 75mm kanon en zijpanelen die het ophangsysteem bedekken
• Romponderdelen zijn gemaakt met behulp van slide mold techniek en zijn voorzien van nauwkeurig afgebeelde zeskantbouten
• De enkele motorversnelling maakt voorwaartse beweging mogelijk en is voorgemonteerd om tijd te besparen op constructie
• Realistische link type rupsbanden zorgen voor de beweging van het model en bieden ook een eenvoudige montage
• Commandanten- en bestuurdersperiscopen zijn beweegbaar, net als het 75 mm kanon
• Keuze uit twee soorten fenders en uitlaten
• Inclusief een tankcommandant figuur
• Inclusief vier markeeropties een verfschema

Schaal 1:35

Tamiya 30058

Beoordelingen ()
Tamiya 30058 Char B1 bis French Battle Tank with Single Motor heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Tamiya 30058 Char B1 bis French Battle Tank with Single Motor


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: