opc_loader
Merken

Tamiya 32502 KETTENKRAFTRAD with Infantry Cart & Goliath Demolition Vehicle

Artikelnr: Tamiya 32502

KETTENKRAFTRAD with Infantry Cart & Goliath Demolition Vehicle

Tamiya 32502 

18,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

KETTENKRAFTRAD with Infantry Cart & Goliath Demolition Vehicle

Sd.Kfz.2 Kettenkraftrad:
Het Duitse leger produceerde een unieke halftrack-motorfiets die in de frontlinie werd ingezet, bekend als de NSU Kettenkraftrad. Oorspronkelijk bedoeld om te worden gebruikt door eenheden in de lucht, ging dit voertuig in massaproductie en werd het gebruikt voor een verscheidenheid aan functies, zoals een stroomgenerator, transportvoertuig, communicatie en slepen. Een van de hoogtepunten van de Kettenkraftrad waren de drie versnellingen vooruit en één achteruit, waardoor de halfrupsauto ruig terrein aan kon. De 4-cilinder 1478cc Opel-Olympia-motor had een vermogen van 36 pk, 1,5 keer dat van de beroemde Kübelwagen, en kon bijna 4 ton trekken. Met zijn uitstekende offroad- en sleepprestaties werd de Kettenkraftrad veel gebruikt voor het slepen van artillerie en trailers van en naar de gevechtslinies of bovendien om vliegtuigen te rangeren.

Infanterie kar:
In 1941 gaf het Duitse leger een order uit voor een verbeterde infanteriewagen ter vervanging van de te zware, ouderwetse, kleine houten trailer die momenteel door sommige eenheden werd gebruikt. Het resultaat was een opmerkelijke lichtgewicht kar die gemakkelijk door slechts twee mannen, een paard, een motorfiets of een Kettenkraftrad, kon worden getrokken. Sinds de eerste implementatie in
berg- en luchtlandingseenheden in 1942, werd de infanteriekar gedurende de hele Tweede Wereldoorlog gebruikt en toonde superieure veelzijdigheid en bruikbaarheid.

Sd.Kfz.302 Goliath Sloopvoertuig:
In de zomer van 1940, in het door Duitsland bezette Frankrijk, heeft het Duitse leger een kleine sloopcarrier, oorspronkelijk ontwikkeld door de Franse fabrikant Kégresse, geborgen en onderzocht. Op basis van dit onderzoek voltooide de Borgward Company een op afstand bestuurbaar zelfontploffingsvoertuig dat bekend staat als de Sd.Kfz.302 Goliath. De Goliath liep op twee elektromotoren en bevatte 60 kg explosieven. Een 800 meter lange kabel maakte het mogelijk om de afstandsbediening naar zijn doel te laten lopen en ook op afstand te laten ontploffen. Hoewel de Goliath klein was, woog hij 370 kg. Dit nieuwe wapen werd voor het eerst tijdelijk ingezet in april 1942 bij Sebastopol in Zuid-Rusland. In oktober van hetzelfde jaar werd hij ingezet aan het Noord-Afrikaanse front voor tests in warme klimaten. De Goliath werd echter pas in juli 1943 formeel in de strijd gebruikt, toen hij deelnam aan de Slag om Koersk. Daarna werd de Goliath op grote schaal gebruikt voor het aanvallen van defensieve posities en het opruimen van mijnen. In januari 1944 waren er in totaal 2650 machines geproduceerd.

Zeven uitvoeringen mogelijk;

 • Sd.Kfz. 2 Kettenkrad - Wehrmacht, WH-635281.

 • Sd.Kfz. 2 Kettenkrad - Wehrmacht, 4th Mountain Division, WH-1262672.

 • Sd.Kfz. 2 Kettenkrad - Wehrmacht, 55 Kradschützen (motorcycle Bn., 5th Panzer Division, WH-656267.

 • Sd.Kfz. 2 Kettenkrad - Wehrmacht, Unknown Unit, WH-363245.

 • Sd.Kfz. 2 Kettenkrad - Luftwaffe, 7 Machinegun Bn., 7 FD (Air Div.), WL-155715.

 • Sd.Kfz. 2 Kettenkrad - Luftwaffe, WL-155658.

 • Sd.Kfz. 2 Kettenkrad - US Army, Captured, US Military Police.

Afmetingen;

 • Lang; 64 mm.

Details;

 • Set bevat nauwkeurig gedetailleerd Goliath-sloopvoertuig en infanteriekar
 • Inclusief tal van accessoires, zoals twee soorten granaatwerpers, brandstofvat, jerrycans, munitiekisten, geweren en 1 geüniformeerde chauffeursfiguur
 • 5 sets markeringen om zowel voertuigen van het Duitse leger als van de Luftwaffe te reproduceren.

Schaal 1:48

Released by Tamiya in 2004.

Tamiya 32502

Beoordelingen ()
Tamiya 32502 KETTENKRAFTRAD with Infantry Cart & Goliath Demolition Vehicle heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Tamiya 32502 KETTENKRAFTRAD with Infantry Cart & Goliath Demolition Vehicle


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: