opc_loader
Merken

Tamiya 32594 CHURCHILL Mk.VII CROCODILE British Tank

Artikelnr: Tamiya 32594

CHURCHILL Mk.VII CROCODILE British Tank

De Churchill Crocodile was een Britse vlammenwerptank uit de late Tweede Wereldoorlog. Het was een variant van deTank, Infanterie, Mk VI (A22) Churchill Mark VII, hoewel de Churchill Mark IV aanvankelijk werd gekozen om het basisvoertuig te zijn.

De Krokodil werd geïntroduceerd als een van de gespecialiseerde gepantserde voertuigen ontwikkeld onder generaal-majoorPercy Hobart , informeel bekend als "Hobart's Funnies". Het werd geproduceerd vanaf oktober 1943, op tijd voor de invasie van Normandië.

Gebruikt door eenheden van de 79th Armored Division in samenwerking met Churchill AVRE en andere Funnies, was de Crocodile een effectief aanvalswapen waarvan de dreiging vijandige troepen ertoe kon bewegen zich terug te trekken of zich over te geven. De krokodil was een gespecialiseerd wapen beperkt door het korte bereik van zijn vlammenwerper. Aan de andere kant werd het zo succesvol gebruikt tegen bunkers dat velen zich overgaven na de eerste afstandsschoten. Aspecten van het mechanisme werden door de Britten als zo geheim beschouwd dat gehandicapte eenheden, als ze niet konden worden teruggevonden, snel werden vernietigd met alle mogelijke middelen, zelfs luchtaanvallen, indien nodig. 

Britse krokodillen steunden het Amerikaanse leger in het bocage van Normandië, tijdens de slag om Brest en tijdens operatie Clipper , de Anglo-Amerikaanse aanval op Geilenkirchen. C Squadron steunde ook de 53e Welch Division-aanval op 's-Hertogenbosch in oktober 1944.

De eenheden die de Krokodil in Noordwest-Europa gebruikten, meestal als onderdeel van de 31ste Pantserbrigade, waren:

De vlamprojector was een krachtig psychologisch wapen, zo gevreesd door de Duitsers dat gevangen genomen krokodillemannen vaak summier werden geëxecuteerd.

In Italië opereerde de 25th Armored Assault Brigade Crocodiles. 

Van eind 1950 tot hun terugtrekking in 1951, diende Churchill Crocodiles in Korea als deel C Squadron, 7de Royal Tank Regiment in de 29e Brigade.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • CHURCHILL Mk.VII CROCODILE - 79th Armoured Division, North West Europe, 1944.

  • CHURCHILL Mk.VII CROCODILE - 34th Tank Brigade, 147th RAC, France, July 1944.

Schaal 1:48

Tamiya 32594 

31,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Tamiya 32594 CHURCHILL Mk.VII CROCODILE British Tank heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Tamiya 32594 CHURCHILL Mk.VII CROCODILE British Tank


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: