opc_loader
Merken

COBI 5718 De Havilland Mosquito FB Mk.VI

Artikelnr: COBI 5718

De Havilland Mosquito FB Mk.VI

COBI 5718 

44,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

De Havilland Mosquito FB Mk.VI

De Havilland Mosquito was een vliegtuig dat tijdens de Tweede Wereldoorlog bij verschillende geallieerde luchtmachten in dienst was.

Oorspronkelijk ontworpen als jachtbommenwerper werd het later ingezet als jachtvliegtuig. Het voerde met succes een grote verscheidenheid aan taken uit, onder meer het markeren van doelen voor bommenwerpers in de Pathfinder-missies. Het blonk uit door de hoge snelheid die het op lage hoogte kon halen. De piloot en de navigator zaten naast elkaar in de cockpit.

Mosquito's voerden op 25 september 1942 met succes een precisiebombardement uit op het Gestapo-hoofdkwartier in Oslo en haalden in twee maanden tijd 600 V-1's neer.

Op 11 april 1944 voerden zes Mosquito's een precisiebombardement uit op het Centraal Bevolkingsregister in gebouw Kleykamp te Den Haag, dat hierbij volledig werd verwoest.

Op 18 februari 1944 voerden de Mosquito's ook een perfect precisiebombardement uit op een gevangenis in Amiens (Operation Jericho). In deze gevangenis zaten 100 verzetslieden die de volgende dag geëxecuteerd zouden worden. Een Mosquito dropte de bom van op 15 meter hoogte en raakte het doel en een andere Mosquito dropte een bom op de wachtpost van de nazi's. Hierdoor konden ongeveer 250 gevangenen ontkomen.

Geen houten, maar een blokwonder van COBI bestaat uit 452 stenen.

Het model heeft veel beweegbare elementen zoals roterende wielen met rubberen banden, beweegbare propellers en rolroeren. In de cabine kunnen we een pilootfiguur plaatsen en een hoofd dat een copiloot imiteert! Het blokmodel is geproduceerd in een schilderij van een historisch exemplaar met de eigen naam "Black Rufe". De pads zijn bedekt met hoogwaardige prints die zelfs bij intensief gebruik niet verslijten. Dit is een geweldig model voor alle luchtvaartenthousiastelingen. Dankzij de getrouw gereproduceerde verhoudingen en details van het vliegtuig, zal het model perfect zijn als sieraad voor elke verzameling jonge en volwassen geschiedenis- en luchtvaartenthousiastelingen. De hele set wordt aangevuld met een luchtbom en een steen met de modelnaam.

 • 452 hoogwaardige blokken
 • geproduceerd in de EU door een bedrijf met meer dan 20 jaar traditie
 • voldoen aan de veiligheidsnormen voor producten voor kinderen
 • volledig compatibel met andere merken bouwblokken
 • blokken met prints vervormen niet en vervagen niet tijdens het spelen of onder invloed van temperatuur
 • duidelijke en intuïtieve instructie op basis van tekeningen en iconen
 • 100% prints, geen stickers
 • een pilootfiguur
 • een bord met de naam van het vliegtuig

Afmetingen;

 • Lang; 310 mm.
 • Breed; 420 mm.
 • Hoog; 90 mm.

Aantal onderdelen; 452

Schaal 1:40

COBI 5718 

Beoordelingen ()
COBI 5718 De Havilland Mosquito FB Mk.VI heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
COBI 5718 De Havilland Mosquito FB Mk.VI


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items