opc_loader
Merken

Lindberg 70858 BLACKBEARD Captain Edward Teach 'Pirate Ship'

Artikelnr: Lindberg 70858

BLACKBEARD Captain Edward Teach 'Pirate Ship'

Lindberg 70858 

43,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

BLACKBEARD Captain Edward Teach 'Pirate Ship'

Blackbeard, Edward Teach of Edward Thatch, hoewel de naam Edward Drummond ook genoemd wordt, (168022 november 1718) was een Engelse piraat.

Edward Teach was afkomstig uit Bristol. Hij was van 1716 tot 1718 als zeerover actief in het Caribische gebied tussen en langs de oostkust van Noord-Amerika. Tijdens een rooftocht van achttien maanden kaapte hij ten minste 20 schepen, vanuit verschillende bases.

Teach werd steeds ambitieuzer en wilde ook grotere schepen aanvallen, wat hem met een brutaal plan ook lukte. Hij veroverde het Franse fregat "La Concorde", met 36 of 40 kanonnen aan boord, en doopte het om tot de Queen Anne's Revenge. 18 maanden lang vormde Teach een ware plaag voor zijn belagers en achtervolgers in de Caraïbische zee. Om zijn goederen te kunnen verkopen, sloot hij een handelsverdrag af met gouverneur Charles Eden van North-Carolina, dit tot verbijstering van gouverneur Alexander Spotswood van Virginia. Deze riep zijn beste admiraals bijeen om een plan op te stellen om Zwartbaard gevangen te nemen of te doden.

In het najaar van 1718 werd de "Queen Anne's Revenge" door twee regeringsschepen vlak bij Ocracoke Creek in North Carolina ingesloten; kapitein Zwartbaard werd tijdens het gevecht gedood. Luitenant Robert Maynard zou de genadeklap gegeven hebben, nadat er al vijf maal op Zwartbaard geschoten was en de man 20 maal was doorstoken. Zijn hoofd werd afgehakt en op de boeg gehangen als trofee.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Queen Anne's Revenge

Schaal 1:250

released by Lindberg in 1993

Lindberg 70858 

Beoordelingen (0)
Lindberg 70858 BLACKBEARD Captain Edward Teach 'Pirate Ship' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: