opc_loader
Merken

Revell B-3305 Jaganda

Artikelnr: Revell B-3305

Jaganda

Revell B-3305 

49,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Jaganda

Een Jangada is een traditionele vissersboot (in feite een zeilvlot) gemaakt van hout dat wordt gebruikt in de noordelijke regio van Brazilië.

Het driehoekige zeil maakt gebruik van enkele effecten van vloeistofdynamica. Ook bekend als een "latijns" zeil, laat het toe om tegen de wind in te zeilen, gebruikmakend van het drukverschil op de lucht die opstijgt aan de buitenkant (degene die convex wordt voor de interne winddruk) en aan de binnenkant ( degene die concaaf wordt, de kant waar de zeeman gaat). Sommige grote waterscooters maakten ook gebruik van het Latijnse zeil, maar op een beperkte manier, omdat het succesvolle gebruik ervan in hoge mate afhankelijk was van de aanwezigheid van de zeeman, die zich bewust moet zijn van de windbewegingen: het drukverschil wordt constant gemanipuleerd tijdens het zeilen tegen de wind in. Dezelfde principes worden gebruikt om een ​​vliegtuig in de lucht te houden, dankzij de vleugelgeometrie.

In de jangada is er een sierlijke, bijna parabolische bocht in het bovenste deel van de driehoek, en nog een meer langwerpig en kort eronder. Deze asymmetrie is te wijten aan de behendige manipulatie van de mast, die zachtjes - dit keer volgens het hefboommechanische principe - rond zijn as draait.

Afmeting;

  • Lang; 350

Dit model is geheel van hout!

Inclusief;

  • zeil
  • takelsnoer
  • lijm
  • bijts
  • bouwplan
  • bouwbeschrijving

Released by Revell in 1978

Revell B-3305 

Beoordelingen ()
Revell B-3305 Jaganda heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Revell B-3305 Jaganda


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items