opc_loader
Merken

Hasegawa 40084 IJN NOSHIRO Imperial Japanese Navy Light Cruiser

Artikelnr: Hasegawa 40084

IJN NOSHIRO Imperial Japanese Navy Light Cruiser

Hasegawa 40084 

134,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

IJN NOSHIRO Imperial Japanese Navy Light Cruiser

'The Battle of the Leyte Gulf'

Noshiro was een Agano- klasse kruiser dietijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Keizerlijke Japanse Marine (IJN) diende.

Noshiro was het tweede van de vier schepen die werden voltooid in de Agano- klasse van lichte kruisers, die bedoeld waren om de steeds ouder wordende lichte kruisers van de Japanse Keizerlijke Marine te vervangen. Financiering werd goedgekeurd in het 4e Naval Armaments Supplement Program van 1939, hoewel de bouw vertraging opliep vanwege een gebrek aan capaciteit op Japanse scheepswerven. Net als andere schepen van haar klasse, was Noshiro bedoeld om te worden gebruikt als het vlaggenschip van een torpedojagervloot.

Op 18 oktober 1944 werd Noshiro naar Brunei gestuurd , ter voorbereiding op de Slag om de Golf van Leyte , die begon op 22 oktober 1944. Noshiro , als het vlaggenschip van DesRon 2, sorteerde met Admiral Kurita's eerste mobiele slagkracht, Force "A" (Center Force ). Bij de Slag om de Sibuyanzee op 24 oktober 1944 werd Force A elf keer aangevallen door meer dan 250 vliegdekschepen van Task Force 38, bestaande uit de vliegdekschepen USS  EssexLexingtonIntrepidCabotFranklin en Enterprise. Hoewel de slagschepen Yamato , Nagato , Haruna en de kruisers Myōkō en Tone waren beschadigd, Noshiro ontsnapte ongedeerd.

Op 26 oktober 1944, ten westen van Panay, werd Kurita's strijdmacht aangevallen door 80 Grumman TBM-1C Avenger torpedobommenwerpers van de vliegdekschepen USS  Wasp en Cowpens. Een bom ontplofte in Noshiro ' s AA- granatenmagazijn, waardoor een brand ontstond die snel werd gedoofd. In de tweede aanval vielen nog zes Avengers Noshiro aan , die hun torpedo's ontweken, maar in de derde golf lanceerde een Avenger een Mark 13 luchttorpedo die in stookruimte nr. 3 raakte. Het liep onmiddellijk onder water en kort daarna liep de stookruimte nr. 1 onder water. De toestroom van water gooide heel Noshiro's ketels offline, en ze kwam tot stilstand met een lijst van 16 graden naar bakboord.

Afmetingen;

  • Lang; 498.5 mm.
  • Breed; 54 mm.
  • Hoog; 100.5 mm.

Aantal onderdelen; 492

Schaal 1:350

Released by Hasegawa in 2013

Hasegawa 40084 

Beoordelingen ()
Hasegawa 40084 IJN NOSHIRO Imperial Japanese Navy Light Cruiser heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Hasegawa 40084 IJN NOSHIRO Imperial Japanese Navy Light Cruiser


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: