opc_loader
Merken

Lindberg HL438 U.S.Navy TANKER Kennebec-Class

Artikelnr: Lindberg HL438

U.S.Navy TANKER Kennebec-Class

Lindberg HL438 

31,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

U.S.Navy TANKER Kennebec-Class

De Kennebec-klasse olieschepen waren zestien middelgrote olieschepen van de Amerikaanse marine, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog, naar drie verwante ontwerpen bij Bethlehem Sparrows Point Shipyard van Sparrows Point, Maryland en Sun Shipbuilding & Drydock Co. uit Chester, Pennsylvania, die allemaal de oorlog hebben overleefd. Een daarvan is nog steeds in commerciële dienst vanaf 2018.

Alle schepen van de klasse zouden in eerste instantie worden gebouwd voor particuliere bedrijven, maar aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werden de schepen overgedragen aan de United States Maritime Commission en kregen ze een nieuwe naam. Later, toen ze werden toegewezen aan de Amerikaanse marine, werden ze opnieuw hernoemd. 

In sommige gevallen is de Kennebec-klasse onderverdeeld in drie klassen, de Kennebec-klasse (AO-36 tot AO-40, AO-48), de Mattaponi-klasse (AO-41 tot AO-44, AO-47) en de Chiwawa-klasse ( AO-68 tot 72). De eerste twee klassen waren van het T2- en T2-A-ontwerp, gebouwd door verschillende scheepsbouwers, en de Chiwawas waren van het T3-S-A1-ontwerp, die voornamelijk verschilden doordat ze slechts een motor van 7.000 pk hadden en een topsnelheid van 15,3 knopen.

Eén uitvoering mogelijk;

  • U.S.Navy TANKER Kennebec-Class - USS Kennebec, No.36, U.S.Navy

Afmeting;

  • Lang; 300 mm.

Aantal onderdelen; 41

Schaal 1:525

Released by Lindberg in 2015.

Lindberg HL438 

Beoordelingen (0 )
Lindberg HL438 U.S.Navy TANKER Kennebec-Class heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items