opc_loader

Menu

Revell 8613 Nike Hercules Missile

Artikelnr: Revell 8613

Nike Hercules Missile

De MIM-14 Nike-Hercules is een Amerikaanse luchtdoelraket voorzien van vaste brandstof. Dit type raket werd door de US Army en de meeste NAVO-strijdkrachten gedurende de Koude Oorlog als standaardafweer gebruikt voor de luchtverdediging op grote en middelgrote hoogte.

De Nike kon echter ook in een grond-grondconfiguratie worden ingezet voor het bestoken van gronddoelen.

Er werden door de jaren heen door de US Army alleen in de Verenigde Staten al 145 operationele Nike Hercules sites bezet. Ook in voormalig West-DuitslandNoorwegenDenemarkenTurkijeFrankrijkItaliëGriekenland en Zuid-Korea ontstonden vele Nike sites; deels onder supervisie van de US Army en in Europa onder supervisie van de NAVO.

De productie van deze raketten werd in 1964 gestopt; de geleidelijke uitfasering van de Nike in de Verenigde Staten begon in 1962 en eindigde in 1975. In Europa werd de laatste US Army Nike site in 1984 gedeactiveerd toen het nieuwe MIM-104 Patriot systeem werd geïntroduceerd.

De Nike Hercules was vergelijkbaar met de Russische SA-2 Guideline raket voor de middellange afstand. Dit type raket werd in de Vietnamoorlog veelvuldig en met succes tegen Amerikaanse vliegtuigen ingezet.

Totaal werden meer dan 25000 Nike Hercules raketten in allerlei versies afgeleverd; de meeste waren van het type MIM-14B.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • MIM-14 Nike-Hercules - U.S.Army
  • MIM-14 Nike-Hercules - Koniklijke Luchtmacht, No120 Squadron, "NEC PLUS ULTRA"

Schaal 1:40

Revell 8613 

29,95

Uitverkocht

  • Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
  • Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden
Beoordelingen ()
Revell 8613 Nike Hercules Missile heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Revell 8613 Nike Hercules Missile
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items