opc_loader
Merken

IMEX 503 Union Cavalry Set 'American Civil War'

Artikelnr: IMEX 503

Union Cavalry Set 'American Civil War'

IMEX 503 

11,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Union Cavalry Set 'American Civil War'

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog ging de cavalerie-tactiek grotendeels weg van het offensief naar het defensieve, met de nadruk op screening, verkenning, overvallen en intimidatie. 

In het begin van de oorlog werden de cavalerie-eenheden van de Unie vaak verspild door alleen te worden gebruikt als piketten, buitenposten, verzorgers, bewakers van hoge officieren en boodschappers.

Halverwege de oorlog, in de zomer van 1863, kwam de cavalerie van de Unie goed tot zijn recht. Alom beschouwd als inferieur aan zijn zuidelijke tegenhanger tot dan toe, wordt de Battle of Brandy Station , hoewel tactisch besluiteloos, erkend als het punt waarop werd erkend dat het vergelijkbare competentie had.

In 1864 kreeg Philip Sheridan het bevel over het Cavaleriekorps van het Leger van de Potomac, en hij zette zijn ruiters op een meer effectieve, strategische manier in dan zijn voorgangers. Ondanks de terughoudendheid van zijn superieur, generaal-majoor George G. Meade, overtuigde Sheridan generaal-majoor Ulysses S. Grant om hem in staat te stellen de cavalerie in te zetten bij lange-afstandsaanvallen, waarvan de eerste, in Yellow Tavern, resulteerde in de dood van Zuidelijke commandant Jeb Stuart. Later gebruikte hij zijn cavalerie-troepen effectief in de Valley Campaigns van 1864 en de Appomattox Campaign, op jacht naar Robert E. Lee.

Set bevat;

  • 17 figuren
  • 11 Paarden
  • 11 ruiters

Humbrol verf kleur nr.'s; 21 / 25 / 34 / 53 / 61 / 62 / 63 / 89 / 103 / 186.

Schaal 1:72

IMEX 503 

Beoordelingen (0 )
IMEX 503 Union Cavalry Set 'American Civil War' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: