opc_loader
Merken

Airfix A01303 M4 Sherman Mk.I

Artikelnr: Airfix A01303

Modelbouw, Miniaturen, schaalmodel,

7,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

M4 Sherman Mk.I

De M4 Sherman was de belangrijkste tank die in de Verenigde Staten ontwikkeld (uit de M3) en gebouwd werd om tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet te worden op de verschillende oorlogsfronten.

Ze werd genoemd naar de Amerikaanse generaal William T. Sherman die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog voor de Noordelijken vocht. De naam van de tank wordt ook afgekort tot Sherman. De tank is een verdere ontwikkeling van de M3 Lee. Er werden meer dan 49.000 stuks geproduceerd en de tank werd ook ingezet door de legers van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Polen. De M4 Sherman werd in oktober 1942 voor het eerst ingezet tijdens de slag om El Alamein.

De Sherman werd gebouwd om infanterie-eenheden te steunen tijdens hun operaties en niet om de confrontatie aan te gaan met Duitse tanks zoals de Panther, de Tiger I en de Tiger II die superieur bleken in bepantsering en vuurkracht. Het was een verschrikkelijke ervaring voor de bemanningen van Sherman-tanks om een gevecht aan te gaan met een Panther of Tiger omdat ze wisten dat zeker een of meerdere bemanningen zouden omkomen. Ze konden hun tegenstander alleen uitschakelen door het pantser aan de zij- of achterkant te doorboren in een manoeuvre met meerdere Shermans.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • M4 Sherman Mk.I - No.4 Troop, 'A' Sqaudron, 3rd.County of London Yeomanty, 4th Armoured Brigade, 1st.Corps, British Army, Juni 1944.

  • M4 Sherman Mk.I - U.S. Amry, Europa, 1944.

Aantal onderdelen: 55

Afmeting:

  • Lengte 75mm
  • Breedte 35mm

Humbrol verf nr:

Versie A & B 

  • 53 Metallic Gunmetal
  • 86 Matt Light Olive
  • 113 Matt Rust

Schaal 1:76 

Airfix A01303

Extra informatie

extra informatie pagina

Beoordelingen ()
Airfix A01303 M4 Sherman Mk.I heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Airfix A01303 M4 Sherman Mk.I


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items