opc_loader
Merken

Hasegawa 10821 Hubble Space Telescope & Space Shuttle Orbit with Astronauts

Artikelnr: Hasegawa 10821

Hubble Space Telescope & Space Shuttle Orbit with Astronauts

De ruimtetelescoop Hubble (Hubble Space Telescope, HST) bestaat uit een aantal precisie-instrumenten voor astronomische waarnemingen. Hij is genoemd naar de Amerikaanse astronoom Edwin Hubble en draait sinds de lancering door NASA op 24 april 1990 als een kunstmaan rond de aarde. De Hubble wordt gebruikt voor optische waarnemingen. De telescoop bezit ook een infraroodcamera. Voor observaties in het röntgengolflengtegebied wordt gebruikgemaakt van het Chandra X-Ray Observatory.

Door het ontbreken van een atmosfeer in de ruimte is een ongekend scherpe afbeelding van verre astronomische objecten mogelijk. Een van de bekendste foto's die door de Hubble genomen zijn is van de Adelaarsnevel(M16). Deze foto is volgens veel astronomen de mooiste foto ooit genomen van een object in het heelal.

De Space Shuttle-orbiter was de ruimtevliegtuigcomponent van de Space Shuttle, een gedeeltelijk herbruikbaar ruimtevaartuigsysteem dat deel uitmaakte van het Space Shuttle-programma. Operated door NASA, het Amerikaanse ruimteagentschap, kon dit voertuig astronauten en vrachten vervoeren in een lage baan om de aarde, in de ruimte operaties uitvoeren, dan opnieuw de atmosfeer betreden en landen als eenzweefvliegtuig, de bemanning en alle aan boord terugkerende vliegtuigen lading naar de aarde.

Afmetingen Space Suttle Orbiter;

  • Lang; 185 mm.
  • Breed; 118 mm.

Afmetingen Hubble Space Telescope;

  • Lang; 87 mm.
  • Breed; 58 mm.

Aantal onderdelen; 68

Aantal Figuren; 3

Schaal 1:200

Hasegawa 10821

40,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0 )
Hasegawa 10821 Hubble Space Telescope & Space Shuttle Orbit with Astronauts heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: