opc_loader
Merken

Lindberg HL403 U.S.S. CARRONADE Inshore Fire Support Ship

Artikelnr: Lindberg HL403

U.S.S. CARRONADE Inshore Fire Support Ship

Lindberg HL403

22,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

U.S.S. CARRONADE Inshore Fire Support Ship

USS Carronade (IFS-1 / LFR-1) was een schip van de Amerikaanse marine dat voor het eerst in gebruik werd genomen in 1955. Ze is vernoemd naar de carronade, een soort kanon met korte loop.

Als Inshore Fire Support Ship (IFS), onderdeel van de zogenaamde "bruinwater marine", werd de Carronade gebouwd om directe ondersteuning te bieden aan amfibische landingen of operaties dicht bij de kust. Carronade was bewapend met twee dubbele 40 mm luchtafweersteunen (gemonteerd voor en achter de bovenbouw), een dubbel doel 5-inch / 38 kaliber zeekanon en acht mk.105 dubbele automatische raketwerpers. Elke draagraket kon dertig spin-gestabiliseerde raketten per minuut afvurenCarronadewas ontworpen om raketten af ​​te vuren zonder bemanning aan dek, waardoor het risico voor de bemanning afnam, en haar raketten werden bestuurd door een elektronische vuurleidingscomputer die vermoedelijk sneller en nauwkeuriger was dan die van haar voorganger, de Landing Ship Medium (Rocket). Carronade was ook zeer wendbaar dankzij haar propellers met variabele spoed en sneller dan haar voorganger, met een topsnelheid van 15–17 knopen (17–20 mph).

Eén uitvoering mogelijk;

  • U.S.S. CARRONADE Inshore Fire Support Ship - U.S.Navy Vietnam 1965.

Afmeting;

  • Lang; 430 mm.

Schaal 1:170

Lindberg HL403

Beoordelingen ()
Lindberg HL403 U.S.S. CARRONADE Inshore Fire Support Ship heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Lindberg HL403 U.S.S. CARRONADE Inshore Fire Support Ship


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: