opc_loader

Menu

Hasegawa WL-B011 Aircraft Battleship Ise Water Line Series

Artikelnr: Hasegawa WL-B011

Aircraft Battleship Ise Water Line Series

Hasegawa WL-B011 

47,95
  • Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
  • Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden
Beschrijving

Aircraft Battleship Ise

Water Line Series

Ise was het leidende schip van haar klasse van twee gevreesde slagschepen die in de jaren 1910 voor de Japanse Keizerlijke Marine (IJN) werden gebouwd.

Het verlies van vier Japanse vliegdekschepen tijdens de Slag om Midway in juni beperkte het vermogen van de IJN om operaties uit te voeren ernstig en er werd gezocht naar alternatieven. Plannen voor volledige ombouw van slagschepen tot vliegdekschepen werden verworpen vanwege kosten en vooral tijd, dus besloot de IJN om het achterste paar torentjes van de Ise - klasse schepen te verwijderen en ze te vervangen door een 'flight deck equipped' uitgerust met twee roterende katapulten.

Het had een capaciteit van negen vliegtuigen, de rest werd op het dek opgeborgen en één op elke katapult voor een totaal van 22–24. Het was de bedoeling dat de luchtgroep van het schip zou bestaan ​​uit een dozijn Yokosuka D4Y Suisei duikbommenwerpers ( geallieerde rapportnaam "Judy"), aangepast voor het lanceren van een katapult, en Aichi E16A verkenningsvliegtuig (geallieerde rapportagenaam "Paul"). De eerste moest landen op een conventionele drager of op landbases, terwijl de E16A met een kraan weer aan boord kon worden gehesen nadat hij op het water bij het schip was geland.

Uitvoering;

Schaal 1:700

Released by Hasegawa in 1971.

Hasegawa WL-B011 

Beoordelingen ()
Hasegawa WL-B011 Aircraft Battleship Ise Water Line Series heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Hasegawa WL-B011 Aircraft Battleship Ise Water Line Series
Review plaatsen

Meest recente reviews