opc_loader
Merken

Bronco BB2003 KA-28 'HELIX' anti-submarine helicopter

Artikelnr: Bronco BB2003
Bronco
7,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

KA-28 'HELIX' anti-submarine helicopter

De Kamov Ka-27 (Russisch: Ка-27) (NAVO-codenaamHelix) is een militaire helikopter die voor de Sovjet Marine werd ontwikkeld. Het toestel doet dienst in RuslandOekraïneVietnamZuid-KoreaPortugalChina en India.

In 1970 startte de ontwikkeling van dit hefschroefvliegtuig voor pendeldiensten en bestrijding van onderzeeboten waarna het eerste prototype in 1973 vloog. Het toestel verving de 10 jaar oudere Kamov Ka-25 Hormone en het ziet er bijna hetzelfde uit, mede doordat het in dezelfde hangars moest passen. Zoals alle Kamov militaire helikopters heeft het een co-axiale rotor, waardoor een staartrotor overbodig is. Om het gebruik op zee mogelijk te maken is de Ka-27 zeer corrosiebestendig en heeft de romp luchtkussens voor een noodlanding, bovendien zijn de rotorbladen verwarmd zodat de machine ook onder arctische omstandigheden gebruikt kan worden.

Varianten zijn onder meer de Ka-28 voor export, de Ka-29 militair transport (16 manschappen), de Ka-31 verkenningsversie en de civiele Ka-32 voor transport.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • Chineese PLA Navy.
  • ex-Yugoslavia Navy.
  • Russia Navy.

Schaal 1:200

Bronco BB2003

Beoordelingen (0)
Bronco BB2003 KA-28 'HELIX' anti-submarine helicopter heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: