opc_loader
Merken

Italeri 15651 M4 SHERMAN 75mm

Artikelnr: Italeri 15651

M4 SHERMAN 75mm

Italeri 15651

21,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

M4 SHERMAN 75mm

WARLORD Games

Wargame miniaturen (28mm) inclusief een acrylverf kleur, lijm en penseel.

De M4 Sherman was de belangrijkste tank die in de Verenigde Staten ontwikkeld (uit de M3) en gebouwd werd om tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet te worden op de verschillende oorlogsfronten.

De Sherman werd gebouwd om infanterie-eenheden te steunen tijdens hun operaties en niet om de confrontatie aan te gaan met Duitse tanks zoals de Panther, de Tiger I en de Tiger II die superieur bleken in bepantsering en vuurkracht. Het was een verschrikkelijke ervaring voor de bemanningen van Sherman-tanks om een gevecht aan te gaan met een Panther of Tiger omdat ze wisten dat zeker een of meerdere bemanningen zouden omkomen. Ze konden hun tegenstander alleen uitschakelen door het pantser aan de zij- of achterkant te doorboren in een manoeuvre met meerdere Shermans.

Het 75 mm-kanon vormde een effectief wapen tegen infanterie en antitankgeschut en de snelheid van de tank en haar betrouwbaarheid stelde de Amerikanen in staat tot imitatie van de Duitse Blitzkrieg-tactiek, die ze hadden bestudeerd. 

Toch was het voor de geallieerden niet absoluut noodzakelijk een sterkere tank te bouwen omdat hun luchtoverwicht al de belangrijkste troef tegen de Duitse pantserstrijdkrachten was. Tijdens het Ardennenoffensief vernietigden Britse Typhoons eens 175 Duitse tanks in één dag. Bij operatie Lüttich hadden de Typhoons in Normandië al een vergelijkbaar succes geboekt. Tevens koos het Amerikaanse leger bewust om met kwantiteit de kwalitatief veel sterkere Duitsers te verslaan.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • M4 SHERMAN 75mm - U.S.Army.

  • M4 SHERMAN 75mm - Russian Red Army.

Schaal 1:56 / 28mm

SET BEVAT;

  • M4 SHERMAN 75mm
  • 4 verschillende Italeri acrylverf kleur
  • Lijm
  • Penceel

Released by Italeri in 2014.

Italeri 15651

Beoordelingen (0 )
Italeri 15651 M4 SHERMAN 75mm heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items